maanantai 30. marraskuuta 2009

Ylimenokausi

Ensiksi onnittelut Mannisen Henrille ja Kullbergin Sannalle loistavista maroista!

Sitten muuhun jorinaan.

Nationalit tulivat ja menivat Evansvillessa. Ei ole meikalaisesta makijuoksijaksi. Tai alamakijuoksijaksi ehka. Herkkyytta loytyi ehka hieman liikaakin kilpailussa ja huomasin johtavani kilpailua viela noin 1500 metrin kohdalla kun paastelin menemaan alamakiosuutta. Sen jalkeen tulleet ylamaet puristivat mehut pois ja loppu menikin lenkkeilyksi. Siina kooste mestaruuskisoista.

Kunto jalostuikin sitten Kiitospaivan juoksussa torstaina missa kuittasin 5km kalkkunajuoksun nimiini pienessa pakkaskelissa ajalla 15.17. Kilpailu oli Missourin Springfieldissa, joka on muuten taannoin valittu eniten Simpsonien Springfieldia muistuttavaksi Springfieldiksi. Springfieldejahan on Jenkeissa vahintaan yksi jokaisessa osavaltiossa. Springfieldin Turkey Trot on Missourin isoin vitosen kilpailu ja tana vuonna kilpailu kerasi ennatyksellisesti yli 6000 osallistujaa. Tuossa linkki kisan tunnelmiin:

Kilpailu sujui hyvin alusta asti huolimatta hieman vajaavaisesta verryttelysta kun saavuimme kilpailupaikalle noin puolta tuntia ennen kisaa. Mukana olivat myos tyttoystavani ja vanhempani, jotka saapuivat maanantaina Jopliniin. Oli siina aamulla ennen kilpailuun lahtoa meidan pieneen Kiaan ahtamista kun kaikki tavarat survottiin mukaan. Koko kisan kyttailin parin kymmenen metrin paassa karkijantterista Rick Elliotista, joka juoksee Arkansasin vareissa ja pari korttelia ennen maalia piti kysya katsojilta paljonko on maaliin matkaa ja viimeisessa mutkassa otin eron kiinni ja pyyhkaisin kisan voittoon. Se maistui makealta varsinkin surkean Nationalien juoksun jalkeen.

Caritakin juoksi vitosen depyytin ja pyyhkaisi alle 20 minuuttia, ihan hyvin sprintterille. Ja viela Aitinikin voitti lisaksi ikaluokkansa,joten kisa sujui varsin kelvollisesti. Kilpailun palkintojenjako sitten kestikin iaisyyden kun ensiksi jaellaan kokonaiskilpailun palkinnot ja sitten miesten ja naisten sarjapalkinnot ikaluokittain eli viiden vuoden valein vauvasta vaariin. Valilla myos palkitaan hienoimpia pukuja, perheita, hyvantekijoita ym. perus jenkkimeininkia. NCAAn saantojen vuoksi jouduin olemaan vastaanottamatta $100 lahjakorttia ja sainkin palkinnoksi paidan. Edes kauimpaa tulleiden palkintoa kukaan meista ei voittanut kun Australiasta tullut remppa vei palkinnoksi olleen kalkkunan kotiin.

Mutta tapahtumana kisa oli varsin leppoisa ja siita oli hyva jatkaa eteenpain St. Louisiin missa vietimme lopun viikosta. Nyt on taas shoppailu-, turismi- ja autossaistumiskiintio hetkellisesti taynna ja on hyva keskittya treenaamiseen ja kouluun seuraavat pari viikkoa ennen joululomaa Kaliforniassa. Suunnitelmissa on kiertue Las Vegas-Los Angeles-San Diego-San Francisco.

Viime viikolta kalenteriin tuli ajoa 900 mailia, juoksua 30. Talle viikolle yritetaan kaantaa luvut toisin pain.